Tulipa sitten lomien aikana katsottua eräs kaikkien aikojen suosikkielokuvistani uudemman kerran. :)

James O'Barrin sarjakuvaan perustuva elokuva The Crow kertoo synkän tarinan Eric Dravenistä, joka murhattiin raa'asti morsiamensa kanssa päivää ennen häitä. Vuosi tapahtumien jälkeen Eric nousee haudastaan kostaakseen kuolemansa.

Juonellisesti elokuva ei ole kovinkaan ihmeellinen - Eric kiertää ihmevoimineen listimässä pahiksia - mutta elokuvan synkkä värimaailma, osuva musiikki ja kiinnostavat hahmot tekevät siitä hyvinkin katsomisen arvoisen. Sen sijaan, että kyseessä olisi pelkkää verta ja kostoa, mukana on useita hiljaisia hetkiä ja yllättävän paljon melkein filosofisia repliikkejä. Eric Dravenia esittävä Brandon Lee eläytyy hänen tuskaansa hyvinkin fyysisesti, mikä auttaa katsojaa samaistumaan hänen motiiveihinsa. Mielestäni tämä synkkä satu on hyvinkin kulttimaineensa ansainnut.

IMDb:ssä

Elokuva Wikipediassa

Sarjakuva Wikipediassa

The Crow's Loft - lisätietoa

Ajatuksia

Kyseisellä elokuvalla on omassa mielessäni myös se erikoinen sija, että se on ainoa elokuva, jonka olen koskaan käynyt katsomassa teatterissa alaikäisenä. :) Eli siis elokuvan ikärajoitus oli kahdeksantoista ja minä livahdin teatteriin kuusitoista kesäisenä. Arvosteluiden perusteella kyseessä oli vain elokuva, joka minun oli pakko nähdä teatterissa, oli ikärajoitus mikä tahansa. ;)