Noin yleensä en juuri pidä näytellyistä komedioista, enkä varsinkaan sellaisista, joiden huumori perustuu yhden tai useamman hahmon nolostuttamiselle. Pidän enemmän hauskasta huulenheitosta ja kuivasta huumorista. Kaikelle on kuitenkin poikkeuksensa ja tämä on yksi niistä.

The Gods Must Be Crazy on erittäin hauska afrikkaan sijoittuva komedia, jonka päätarina kertoo bushmanni-miehestä, joka ei tiedä mitään sivistyksestä. Kun hänen heimonsa löytää pois heitetyn kokis-pullon, he pitävät sitä aluksi lahjana jumalilta, mutta pian se aiheuttaa riitaa ja epäsopua heimossa. Niinpä he päättävät viedä sen takaisin jumalille. Matkan aikana pieni bushmannimme törmää "sivistyneisiin" valkoisiin, joiden hullua puuhailua pääsemme seuraamaan hänen silmiensä kautta.

Elokuva on kaikin puolin erittäin hauska (vaikka alku onkin jonnin verran hidas...), mutta antoisinta siinä on mielestäni se raikas tuulahdus, jonka se tuo nykyelämän oravanpyörään. Vaikka elokuva on melkein kolmekymmentä vuotta vanha, se auttaa hyvin muistuttamaan meitä niistä asioista, jotka ovat elämässä oikeasti tärkeitä, eikä katsoja voi kuin ihmetellä, että miksi ihmeessä me olemme luoneet maailmastamme sellaisen kuin se on. Pääsemme nauramaan itsellemme oikein urakalla ja se jos mikä on aina hyvästä. :)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Muita arvosteluja Rotten Tomatoessilla

Lisätietoa