Kirbyn luomat ikuiset eli the eternals on Marvel-universumissa harvemmin nähty joukko supervoimaisia ja ikivanhoja maailman suojelijoita, joita Suomessa ei ole juurikaan nähty. Gaimanin ja Romita Jr. yhteistyön tulos suomenkielisenä onkin siksi varsin mukava yllätys.

Gaimanista olenkin puhunut jo niin paljon, että jätetään vanhat ylistykset toistamatta tämän kerran. :) Riittänee, että totean (jälleen kerran...) miehen olevan mielestäni yksi parhaimmista tarinankertojista koskaan.

Romita Jr. seurasi isänsä jalanjälkiä sarjakuvien maailmaan ja onkin varsin tunnettu artisti. Hänen hyvin tunnistettava piirrostyylinsä kapeine viivoineen tuppaa jakamaan ihmisiä: jotkut pitävät, jotkut eivät. Itse olen aina pitänyt hänen tyylistään ja varsinkin siitä kuinka hänen hahmonsa ovat aina liikkeessä ja ilmeikkäitä.

Kun nämä kaksi nimeä pistetään yhteen, niin lopputulos on varmasti aina luettava. Valitettavasti se ei kuitenkaan ole paljoa muuta. Tarina on kiinnostava ja taide kaunista, mutta kumpikaan ei ole erityisen mieleenpainuva. Tiedä sitten mistä johtuu, mutta Gaimanille tunnusomaiset yllätykset jäävät kirjasta uupumaan. Kyseessä on silti todella hyvä ja suositeltava teos, se vain ei vastannut kaikkia odotuksiani.

Eternals Wikipediassa

Romita Wikipediassa

Gaimanin kotisivut

Gaiman Wikipediassa