Subbari aloitti vuosien takaisen scifi-suosikin uusinnan kaksi viikkoa sen jälkeen, kun ostin ensimmäisen kauden DVD:llä. :/ Ihan sen kiusaksi piti sitten ostaa heti perään toinenkin kausi ja olen viettänyt reilun viikon näitä kahta katsellen (no. muun muassa).

Stargate alkoi elokuvalla, jossa oudoista von Däniken- teorioistaan tunnettu, mutta nerokas arkeologi-lingvisti Daniel Jackson palkataan mukaan selvittämään muinaisen tähtiportin salaisuuksia. Kun hän ratkaisee muinaisten kirjoitusten arvoituksen, hänelle paljastuu, että tähtiportti on ikivanhaa muukalaisteknologiaa, joka mahdollistaa matkustamisen galaksin toiselle puolelle. Hän ja joukko sotilaista lähtevät tutkimusmatkalle ja joutuvat pian napit vastakkain ihmisiä orjuuttavan muukalaisen kanssa.

TV-sarja jatkaa siitä mihin elokuva jää. Vuosi elokuvan tapahtumien jälkeen tähtiportin läpi hyökkää joukko muukalaisia. Portin toiselle puolelle asumaan jäänyt Daniel Jackson kutsutaan uudelleen hätiin ja kun hänen vaimonsa joutuu muukalaisten kidnappaamaksi, hän liittyy mukaan SG-1- ryhmään yhdessä elokuvasta tutun sotilaan Jack O'Neilin, kapteeni Samantha Carterin ja muukalaissoturi Teal'cin kanssa. Sarjassa seurataan heidän seikkailujaan tähtiportin takaisissa maailmoissa.

Sarjan tiede ei ole missään nimessä aina kohdallaan ja paikoitellen vuotaa kuin seula, mutta monet tarinoista ovat varsin kiinnostavia ja hauskoja entä jos- tutkimuksia, mikä tekee siitä vanhalle scifistille ihan kiinnostavan. Kun mukaan heittää sen, että itse olen aivan toivoton Michael Shanks -fani ja vielä sen, että hänen esittämänsä Daniel on hahmona vallan mainio, niin Richard Dean Andersonin (alias McGyverin) sarkastinen Jack O'Neill on vain sokeria pohjalla. Mukaan mahtuu niin romanssia, seikkailuja kuin vakaviakin aiheita. Lopputulos on kevyt verrattuna uudempaan scifi-tuotantoon, mutta silti oikein katsottavaa viihdettä.

Viralliset sivut

Wikipediassa

Leffa IMDb:ssä

IMDb:ssä

Suomalaiset fanisivut