Ammoisessa nuoruudessani Susan Cooperin The Dark is Rising eli suomeksi  Pimeä nousee -sarja oli yksi isoimmista suosikeistani. Luin sarjan varmaan viiteen kertaan sekä suomeksi että alkuperäisellä englanninkielellä - mikä on aika hyvin, kun ottaa huomioon, että sarja on viisi kirjaa pitkä. :) Nyt sarjan toinen osa, Pimeä nousee, on sovitettu elokuvaksi samalla nimellä. Tarinassa nuori Will Stanton saa tietää olevansa viimeinen ikivanhoista ja että hänen tehtävänään on etsiä Valon kuusi tunnusta ennen kuin Pimeä nousee ja valloittaa maailman...

Elokuvan käsikirjoituksessa on otettu aikalailla vapauksia kirjaan verrattuna. Muun muassa päähenkilö Will Stanton perheineen on muuttunut amerikkalaiseksi alkuperäisen brittiläisen sijaan, vaikkakin tarina yhä tapahtuu Englannissa. Hän on myös vanhentunut muutamalla vuodella ja on luonteeltaan aikalailla erilainen kuin alkuperäinen Will Stanton.

En rupea nyt luettelemaan kaikkia muutoksia, joita tarinaan on tehty. Osa niistä toimii, osa ei ollut minulle mieleen alkuunkaan. Lopputulos on ihan ok nuorten fantasiaelokuva, joka toimii parhaiten sellaiselle, joka ei ole lukenut alkuperäistä kirjaa. Vaikka olen periaatteessa iloinen siitä, että vanha suosikkini on saanut tällaista huomiota ja toivon, että elokuva saa edes jotkut lukemaan mainiot kirjat, joihin se perustuu, olen pettynyt siitä, että mainiosta tarinasta on kyhäisty pliisu ja melko tavanomainen nuorten seikkailu.

Leffan viralliset sivut

Leffa IMDb:ssä

Susan Cooperin viralliset sivut

Alkuperäisesta kirjasarjasta Wikipediassa