Disney'n kanssa yhteistyötä tekevä Pixar Animation Studios on erikoistunut tietokoneanimaatioihin. Täyspitkien elokuvien lisäksi Pixar on aina tehnyt myös hauskoja ja innovatiivisia lyhytelokuvia, joista ensimmäiset valmistuivat aikoja ennen Disney'n mukaan tuloa kuvioihin. Tällä DVD:llä on mukana 11 lyhytelokuvaa vuosien varrelta, dokumentti Pixarin lyhytelokuvien historiasta sekä ohjaajien ja animaattorien kommenttiraidat, joissa kerrotaan kunkin elokuvan historiasta ja tekemisestä.

Olen aina pitänyt kovasti Pixarin lyhytelokuvista ja siksi levy oli aivan must buy heti, kun sen hyllyssä hoksasin. Vaikka osa elokuvista onkin minulle jo tuttuja ja löytyvät lisämateriaalina toisissa DVD:ssä, on mukava saada ne samalle levyllä, jolloin ei tarvitse ihmetellä minkä leffan mukana yksittäinen lyhäri mahtoi olla, kun iskee into se katsoa. Lisäksi mukana on useita ennen näkemättömiä elokuvia sekä sen verran taustatietoa, että ostos oli varmasti hintansa väärti.

Pixarin lyhytelokuvien viehätys on siinä, että sen lisäksi, että Pixar on käyttänyt niitä uusien tekniikoiden testaamiseen ja kehittämiseen, niiden tarinat ovat aina olleet hauskoja ja kekseliäitä. Tässä on mukana pari vanhaa suosikkiani, kuten For the Birds ja Knick Knack, joille nauroin aivan kippurassa, vaikka olenkin ne nähnyt aikaisemminkin, ja pari uutta suosikkia, kuten Luxo Jr. ja Geri's Game. Kuka tahansa, joka muistaa ja rakastaa vanhoja Warner Brothers piirrettyjä rakastaa varmasti myös Pixarin lyhäreitä. :)

Pixar kotisivut