Narnia-sarjan toisessa elokuvassa Pevensien sisarukset koettavat totutella elämään Englannissa ja lapsina vietettyään vuosia Narnian hallitsijoina, kun heidät vedetään takaisin seikkailuun. Vaikka Englannissa aikaa on mennyt vain vuosi, Narniassa heidän katoamisestaan on satoja vuosia ja Narnia on muuttunut paikka...

Sarjan toisessa elokuvassa lapset ovat jo vähän vanhempia, joten tarinassa on mukana joitakin aikuisempia piirteitä kuin ensimmäisessä. Sen mukaan mitä kirjasta muistan (ja siitä on aikaa, kun luin Narnian tarinat viimeksi...), elokuva pysyy melko uskollisena alkuperäiselle tarinalle, mutta kärsii hitusen samasta ongelmasta kuin Harry Potter -elokuvat eli edes yli kahden tunnin eli kuvaan ei vain mahdu kaikkea sitä kuin kirjaan. Niinpä iso osa varsinkin tunnepelistä jää vihjailujen ja katsojan mielikuvituksen varaan. Silti, elokuva toimii.

Erikoisefektit ovat mainioita, mutta ihan aina ne eivät onnistu pettämään katsojaa. Varsinkin varsin ison roolin saavat kentaurit ovat ongelmallisia otuksia, jotka eivät aina vaikuta täysin luonnollisilta. Ongelmana tuntuukin olevan näyttelijöiden ja tietokoneella luodun yhdistäminen, sillä täysin koneella luodut otukset tuntuvat toimivan paremmin. Silti, ottaen huomioon elokuvan haasteet, lopputulos on melko mahtava.

Prince Caspian on siis melko mahtava katsojakokemus, joka varmastikin kannattaa käydä katsomassa teatterissa, jos on fantasian ystävä.

Viralliset sivut

IMDb:ssä

Wikipediassa

Ajatuksia

Tästä elokuvakokemuksesta jäi jälleen kerran hymyilyttämään se kuinka totaalisesti hesalaiset ovat unohtaneet vanhan kunnon Bristol-teatterin. Ennen Tennaria ja Kinopalatsia Bristol oli vuosikymmenet Helsingin parhain teatteri, nykyään kukaan ei tahdo muistaa sen olemassa oloa. Hoopoa sinällään, sillä Bristoliin ehdittiin asentaa ihan samantasoiset äänentoistot kuin Tennariin ja siellä on enemmän jalkatilaa kuin missään muussa salissa koko kaupungissa. :) Niinpä vaikka kävin katsomassa uusimman Narnian ensi-iltapäivänä, jolloin kaikki muut salit olivat tupaten täynnä, Bristoliin vaivautuneet saivat melkein yksityisnäytöksen. :D