Vuonna 2003 tehty elokuva Hulk ei koskaan saanut kovin hyvää vastaanottoa ja vaikka se olikin ihan ok action, se eteni melko kauas alkuperäisesta Marvel-universumin Hulk-myytistä. Tämä uusi elokuva ei olekaan jatko-osa vaan kokonaan uusi aloitus, jossa lähdetään uudelleen liikkeelle alkupisteestä.

Tällä kertaa tarina on paljon lähempänä alkuperäistä. Edward Nortonin esittämän Bruce Banner muuttuu Hulkiksi testattuaan itsellään kehittämäänsä kokeellista hoitomenetelmää. Vaikka hän ei sitä tiedäkään, armeija on rahoittanut hänen tutkimustaan aikeenaan tuottaa supersotilaita, joten heidän kannaltaan koe oli menestys. Bruce pakenee armeijan kynsistä ja koettaa löytää parannuskeinoa piileskellessään Etelä-Amerikassa, kunnes mahdollinen parannus tuo hänet takaisin kotiin...

Kuten Hämähäkkimies-elokuvat, tämä ei ainoastaan petaa jatko-osaa, vaan sellaisen olemassa olo otetaan itsestään selvyytenä. Niinpä elokuvassa on useampiakin juonenpätkiä, jotka jätetään auki seuraavaa elokuvaa varten. Mukana on jopa vierailijoita muista Marvel-elokuvista. :)

Vaikka tämä uusi elokuva oli kyllä edeltäjäänsä parempi, olisin nähnyt mieluusti hitusen enemmän hahmokehittelyä ja vähemmän actionia. Bruce Bannerin sisäinen taistelu kun on varsinkin alkuvaiheen Hulk-tarinoiden herkullisinta antia.

Viralliset sivut

IMDb:ssa

Wikipediassa

Toinen mielipide Rotten Tomatoesissa