Christopher Nolan jatkaa yhdessä Christian Balen kanssa Batmanin tarinan uudelleen muokkaamista valkokankaalla. Ensimmäisen elokuvan lopussa saatiin jo vinkki, että seuraavan osan pääpiruna pomppisi Batmanin arkkivihollinen Jokeri. Lisäksi mukana on myös julkinen syyttäjä Harvey Dent. Ne, jotka ovat tutustuneet Batmaniin sarjakuvien kautta tietävät jo miten Dentille käy, mikä lisää tarinankertojille haastetta...

Vaikka kyseessä on päällisin puolin action-leffa, mukana on myös juuri niitä moraalisia ja psykologisia pohdintoja, jotka tekevät alkuperäisen sarjakuvan parhaimmistosta niin kiinnostavia. Missä menee hyvän ja pahan, oikeuden ja koston raja? Miten pitkälle voi mennä ennen kuin on mennyt liian pitkälle? Kuinka paljon kukin meistä on valmis uhraamaan oikeaksi pitämämme puolesta?

Christian Bale on melko hyvä Batman, vaikka sekä kanssa näyttelijät että tarina kannattelevatkin häntä paljon ja parhaimmillaan hän on heittäessään huulta mainion Michael Cainen esittämän Alfredin kanssa. Heath Ledger sen sijaan tekee vallan mahtavan roolisuorituksen täysin vinksahtaneena ja hulluudessaan aivan loogisena Jokerina.

The Dark Knight on siis katsomisen arvoinen elokuva, jos sattuu pitämään sarjakuvista ja/tai sarjakuviin perustuvista elokuvista. Efektejä ja actionia on sen verran, että valkokangas on suositeltava, mutta ne eivät kanna tarinaa, vaan auttavat sen kertomisessa, mikä on todellinen plussa.

Viralliset sivut

IMDb:ssä

Wikipediassa