Tuli sitten ostettua ensimmäinen osa alkuperäiseen mangaan, johon hiljaittain loppuun katsomani anime perustuu. :) Tarinaltaan anime ja manga ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta animen tyyli on paljon viimeistellympää kuin mangan. Päähenkilöistä Hikaru on mangassa raisumpi kuin animessa, kun taas anime-versio Saista on manga-versiota kypsempi. Silti, peruspiirteiltään molemmat ovat hyvin lähellä toisiaan.

Myös Obatan piirrostyyli on persoonallisempaa ja kiinnostavampaa kuin animen hahmosuunnittelu. Varsinkin ilmeet ja päähahmojen liikkeet ovat paljon animea kehitellympiä. Tässä vertailussa näkyy kuinka paljon animessa on säästelty persoonallisuuden kustannuksella. Gon pelaaminen sarjakuvassa on vielä tylsempää kuin tv-ruudulla, mutta sarjakuva antaa mahdollisuuden tutkia hahmojen ajatuksia sisäisen dialogin muodossa pelin edetessä. Vaikka samaa tekniikkaa käytettiin myös animessa, sen liiikakäyttö olisi ollut häiritsevää, kun taas sarjakuvassa se toimii paremmin.

Lopullinen reaktioni on siis se, että manga vaikuttaisi sisältävän saman tarinan kuin anime ilman sen suurempia muutoksia, mutta paljon särmikkäämpänä kuin tv-ruudulla nähdyssä versiossa.