Jodorowskin scifistinen sarja tulevaisuuden teknologian ympärille kasvaneesta uskonnosta on käännetty suomeksikin. Suomenkielisen käännöksen hyvä puoli on selkeästi tätä englanninkielistä parempi käännös ja huono taas se, että en ole löytänyt kuin ensimmäisen albumin, joka kattaa näistä kahdesta kirjasta ensimmäisen neljänneksen. :)

Tarina kertoo Albinosta, joka haluaa pelisuunnittelijaksi maailmassa, jossa teknologia hallitsee kaikkea ja teknopapit hallitsevat teknologiaa. Unelmaansa jahdatessaan Albino huomaa pian, että teknokultin taakse kätkeytyvä maailma on julma ja kieroutunut, ja alkaa pian unelmoida uudesta ja paremmasta maailmasta. Vaan sellaisen saavuttaminen on kaikkea muuta kuin helppoa...

Janjetovin kuvitus ja Beltranin väritys herättävät Jodorowskin kiehtovan ja kieron maailman lähes kolmiuloitteiseen eloon. Vain kankea käännös vie lukunautinnosta.

Toinen arvostelu

Ajatuksia

Ajatus teknologian ympärille kasvaneesta uskonnosta on kiehtova ja varsin todentuntuinen. Samalla on hauska nähdä kuinka Jodorowsky antaa hahmoilleen ylimielisen asenteen entisaikojen ihmisten uskomuksia kohtaan, kun heidän omat uskonsa ovat loppujen lopuksi aivan samanlaisia. :) The more things change, the more they stay the same.