Trinity Blood on tulevaisuuteen sijoittuva tarina, jossa Harmageddonin jälkeinen maailma on sodan partaalla. Ihmiset ja myös vampyyreiksi kutsutut verta juovat metusalahit ovat jatkuvassa ristiriidassa. Vatikaanista hallitseva kirkko on vastarinnan keskipiste. Tarina alkaa, kun nunnakokelas Esther törmää valtionasioiden osaston erikoisjaosto AX:n toimeenpanovirannomaiseen, salaperäiseen isä Abel Nightroadiin...

Trinity Blood on saanut paljon hypetystä ja suuren suosion jo ennen suomenkielisiä julkaisuja, mutta itse olin siihen jossain määrin pettynyt. Tarina on kyllä kiinnostava ja hahmoissa potentiaalia. Taide sen sijaan on suttuista ja sekavaa. Kuvittaja Kiyo Kyujyo osaa kyllä piirtää kauniita poseerauksia, mutta sen sijaan liike ja ruutuasettelu ovat hakusessa. Kuvituksessa on yksityiskohtia niin paljon, että lopputulos on vaikea hahmottaa ja epäselvä.

Kuvituksen puutteista huolimatta tarinassa on kuitenkin niin paljon imua, että jatkanen sarjan lukemista. Juoni ei jää vain pelkäksi seikkailuksi, vaan jo kolmen kirjan aikana tapahtuu niin hahmo- kuin juonikehitystäkin, joka pitää mielenkiintoa yllä.

Wikipediassa