Löyhästi Alexandre Dumasin romaaniin Monte Criston kreivi perustuva Gankutusuou sijoittaa maailman tunnetuimman kostotarinan tulevaisuuden scifimaailmaan, jossa teknologia ja avaruudessa käytävä sota yhdistyy yhteiskuntarakenteeseen, joka on lainattu suoraan 1800-luvun Pariisista.

Itse rakastan Monte Criston kreiviä ja pidän sitä Dumasin parhaimpana tarinana. Koska kiehtovinta siinä on juuri Edmond Dantesin hahmo ja hänen kehittymisensä vihaisesta kostonhakijasta anteeksiantavaksi oikeuden välikädeksi, olin pettynyt siitä, että tässä versiossa painopiste on siirretty kokonaan Albert Morcerfiin. Nuori mies, joka joutuu koston kierteen keskelle pelkästään syntyperänsä takia, on toki kiinnostava hahmo, mutta tällä Albertilla ei ole paljoakaan tekemistä Dumasin Albertin kanssa. Sen sijaan kyseessä on kliseinen hahmo, jonka puhdas sydän ja impulsiivinen luonne määräävät melkein kaiken hänen toiminnassaan.

Animesarja toimii, mutta sivuhahmot tuppaavat olemaan päätähtiä kiinnostavampia ja Dumasin alkuperäisestä tarinasta olisi saanut irti paljon muutakin. Kaikkein kiinnostavimmaksi tässä adaptaatiossa nousevat joidenkin miespuolisten hahmojen väliset suhteen. Tarina tanssii kiinnostavalla tavalla ystävyyden ja sitä syvempien tunteiden terällä sanomatta koskaan mitään suoraan, joten jokainen voi itse päätellä oliko hahmojen välillä jotain syvempää vai olivatko he vain todella hyviä ystäviä ja mitä olisi saattanut tapahtua, jos asiat olisivat loppuneet toisin.

Itse animaatio on kiinnostavaa, sillä se yhdistää perinteistä animaatiota, 3D tietokoneanimaatiota ja Photoshop tekstuureita hyvin jännittävällä tavalla, luoden täysin uudenlaisen visuaalisen maailman. Myös animaation musiikkimaailma on kiinnostava, sillä mukana on paljon klassista musiikkia, jota harvemmin kuulee animaatioissa. Lopputulos on kiinnostava, mutta silti juonimuutosten takia jossain määrin pettymys.

Wikipediassa

ANN:llä