Hitaanlaisesti etenevä tavoitteeni lukea kaikki Shakespearren näytelmät alkuperäiskielisinä on edennyt jälleen yhden näytelmän verran. :)

Measure for Measure on jälleen kerran komedia. Tällä kertaa kaupunkia hallitseva herttua lähtee matkalle ja jättää uskotun miehensä valtaan vain palatakseen valepuvussa katsomaan miten asiat hänen poissa ollessaan hoituvat ja mitä kansalaiset hänestä oikeastaan ajattelevat. Tavallisuudesta poikkeavan tarinasta tekee se, että haureudesta kuolemantuomion saava nuorukainen ei olekaan syytön, vaikka henkensä saakin lopussa pitää. Syynä tähän on kuolemaantuomitun sisaren kova työ sekä se, että valtaan päässyt herrasmies syyllistyy ennen tarinan loppua samaan rikokseen, joutuen siten valitsemaan joko saman tuomion tai armahtamaan aikaisemmin niin rankasti rankaisemansa rikollisen.

Vaikkakin ihan kiinnostava ja paikoitellen hauska tarina, ei Measure for Measure varsinaisesti mieleen jäänyt, varsinkaan kun en vieläkään ole erityisesti komedioiden ystävä. Silti, ajatus siitä, että tuomarin pitää antaa armon käydä oikeudesta tai kärsiä sama rangaistus samasta rikoksesta on aina jotain, mitä kannattaa ajatella ennen kuin käy suinpäin tuomitsemaan muita heidän rikkomuksistaan.