Alien-elokuvasarja on tuttu kaikille scifin ja kauhun ystäville. Yksi sarjan poikkeuksellisista puolista on se, että jokaisen sarjan neljästä osasta (Alien v Predator jääköön rinnakkaiseen aikajatkumoon...) on nuoren ja/tai yllättävän ohjaajan käsialaa. Alien on Ridley Scottin toinen elokuva, Aliens James Cameronin uran alkupäätä juuri Terminaattorin suosion päälle, Alien 3 David Fincherin ensimmäinen iso elokuva ja Alien Resurrectionin ohjasi ranskalainen Jean-Pierre Jeneut. Kaikki lähestyivät elokuvan taustalla olevaa myyttiä omalla tavallaan ja toivat oman lisänsä siihen, joten yksikään elokuva ei ole samanlainen ja jatko-osat eivät vaikuta vanhan toistamiselta. Sigourney Weaverin luoma Ripley puolestaan on yksi elokuvamaailman kiinnostavimmista roolisuorituksista ever.

Ostamani yhdeksän DVD:n kokoelma boksi sisältää elokuvien teatteriversioiden lisäksi erikoisversiot kaikista elokuvista ja lisäksi viiden DVD:n verran todella kiinnostavaa ja hyvin tehtyä lisämateriaalia, joka valottaa elokuvien taustoja todella hyvin. Setin ainoa pettymys oli se, että kahden täyspitkän elokuvan lisäksi DVD:lle ei enää mahtunut kuin yksi kommenttiraita, joka on melko selkeästi kokoonpano laajasta materiaalista, josta olisi varmasti riittänyt ennemmänkin kiinnostavaa kuunneltavaa. Muuten boksi on selkeästi kakkossijalla parhaiden lisämateriaalien kohdalta (LotR peittoaa yhä kaikki muut mennen tullen).

Mitä itse elokuviin tulee, niin ensimmäinen on yhä suosikkini sekä mielestäni pelottavimpia kauhuelokuvia koskaan. Kakkonen ja nelonen ovat ihan ok ja pidin kolmosesta, mutten yhtä paljon kuin ykkösestä. DVD:llä löytyy kolmosesta vaihtoehtoinen versio, joka on ilmeisesti lähempänä Fincherin alkuperäistä visiota. Mielestäni se on kiinnostava, mutta keskeneräinen, joten pidin alkuperäistä parempana. Nelosen kohdalla itse asiassa pidin siitä enemmän näin uusintakerralla kuin ensimmäisen kerran sen nähdessäni, koska osasin odottaa ja arvostaa Jeneut'n erilaista näkökantaa elokuvaan.

Huomattavasti tyhjentävämpi arvostelu boksista DVDplazassa