Dr. Seussin kirjaan Horton Hears a Who! perustuva animaatio samalta tiimiltä, joka loi Ice Age-sarjan on aivan uskomattoman hauska. Vietin elokuvan aivan kippurassa, silmät valuen ja täysin naurukuoleman partaalla. Horton on yksinkertaisesti hauskin elokuva sitten ensimmäisen Madagascarin.

Tarina kertoo Noolin viidakossa asuvasta Horton-norsusta, joka eräänä päivänä kuulee avunhuudon pienen pienestä hiukkasesta. Kukaan muu ei sitä kuule, mutta Horton on vakuuttunut, että hiukkasella on elämää, ja vannoo suojelevansa sitä. Tällaisesta erikoisesta käytöksestähän viidakon "aikuisemman" olennot eivät välitä, joten soppahan siitä sitten syntyy.

Elokuvan tekijät ovat luoneet tarinasta todella hauskan ja hyvin tehdyn version, jossa on paljon uutta, samalla säilyttäen alkuperäisen tarinan hengen. Dr. Seussin kirjat ovat hyvin tärkeä osa USA:n kulttuuria ja on sääli, että hänen erikoinen kirjoitustyylinsä ei oikein sopeudu käännettäväksi, sillä näkisin kirjoja mielelläni myös suomalaisten lasten käsissä. Elokuvamuodossa olemme niistä viime aikoina päässeetkin nauttimaan.

DVD:n ekstrat oliva hitusen pettymys, sillä vaikka valikko näyttikin runsaalta, yksikään niistä ei ollut varttia pitempi. Toisaalta, se sisältö, joka levyltä löytyi, oli kiinnostavaa ja hyvin tehtyä turhan hutun sijaan, joten pahemminkin olisi voinut olla.

IMDb:ssä

Viralliset sivut