Kolmosen sunnuntai-iltoina on näytetty BBC:n tuottamaa sarjaa Apparitions. joka vääntyy suomeksi muotoon Ilmestyksiä. Kuusi-osainen sarja kertoo katolilaisesta papista, isä Jacobista, josta povataan seuraavaa virallista manaajaa Roomaan. Kaikki eivät papistossa ajatuksesta kuitenkaan välitä ja näyttää siltä, että vastustusta tulee myös paljon demonisemmalta taholta...

Sarja on taattua BBC-laatua, minkä lisäksi omaa värinäänsä antaa se, että verrattuna amerikkalaisiin vastaaviin, hyvän ja pahan erottaminen ei ole ollenkaan itsestään selvää, varsinkin kun sekaan heitetään (omasta mielestäni...) katolisen kirkon vanhentuneet käsitykset tiettyjen aihepiirien tiimoilla. Nyt sarja on jo loppusuoralla, mutta jos sitä sattuu näkemään uusintana, niin kiinnostuneiden kannattaa vilkaista.

IMDb:ssä

Wikipediassa

MTV3:n sivuilla

Ajatuksia

Sarjaan sinällään tämä ei liity, mutta tulipa jälleen mieleen se ero, mikä löytyy eurooppalaisten ja amerikkalaisten elokuvien ja tv-sarjojen välillä. Euroopassa maailma on selvästi harmaampi kuin Amerikassa. Lisäksi sitä Amerikassa sarjan päähenkilö olisi ollut paljon nuorempi ja erikoistehosteita olisi käytetty aivan eri tavalla. BBC:n versiossa ei ole tarvetta mässäillä verellä ja sen sijaan, että yhden hengen manaamiseen käytettäisiin puolet jaksosta, painopiste on päähenkilön sisäisessä kamppailussa. Kaiken lisäksi loppua ei voi kun arvailla, kun taas Amerikkalaisen version lopetus on tiedossa jo ensimmäisen jakson ekasta minuutista, ellei jotain aivan outoa ole päässyt tapahtumaan. Valitettavasti tällaisia sarjoja tehdään enemmän lätäkön toisella puolella, koska täälläpäin tehtynä ne ovat huomattavasti kiinnostavampia.