Esihistoriaan sijoittuva tarina kertoo nuoresta mammutinmetsästäjästä, joka joutuu ihmeelliselle matkalle mantereen poikki pelastaakseen ei ainoastaan oman heimonsa vaan myös suuren määrän muita ihmisiä edistyneemmän kulttuurin käsistä.

Erikoistehosteiltaan erinomainen elokuva kärsii pahasti käsikirjoituksen keskeneräisyydestä. Tarina sinällään on kiehtova: ajatus siitä, että maailmassa olisi ollut korkeakulttuuri jo vuosi tuhansia luultua aikaisemmin, sisältää paljon kiinnostavaa ajateltavaa. Elokuva itsessään ei kuitenkaan koskaan kerro katsojalle, että kyseessä on paljon perustavan laatuisempi fantasia kuin se, että se sijoittuu esihistoriaan. Niinpä katsoja on täysin hämmentynyt, kun sekaan heitetään kehittyneempiä elementtejä. Toinen hämäävä elementti oli katsojan epävarmuus siitä onko tässä maailmassa taikaa vai ei. Jos tarina sijoittuisi meidän maailmaan, taikaelementtien pitäisi olla selitettävissä sattumina, mutta elokuvassa esiintyvän ennustuksen toteutuminen kirjaimellisesti ei oikein istu sattumaksi. Viimeinen naula elokuvan arkkuun on toivottoman onneton ajan käsittely. On ilmiselvää, että vuorien yli ei kavuta jalan päivässä ja että jäätikön juurelta ei ehditä hiekkadyyneille ihan hetkessä, mutta elokuvasta saa sellaisen käsityksen kuin kaikki tapahtuisi päivässä.

Kaiken kaikkiaan elokuvan tarinassa olisi aivan kiinnostavat ainekset fantasiatarinalle, mutta nykyinen toteutus jättää katsojan ihmettelemään mitä tapahtui ja miksi aivan liian usein, jotta se toimisi. Sääli. sillä elokuvaan on kaikesta huolimatta pantu paljon vaivaa ja se on kieltämättä hienon näköinen ja sisältää ihan kiiinnostavia näyttelijäsuorituksia. Valitettavasti ne eivät pelasta juonta, joka vuotaa kuin seula.

DVD:n ekstrat valaisivat sentään vähäsen mitä elokuvan tekijät olivat elokuvassa ajaneet takaa, mutta muuten kokonaisuus ei ollut sen ihmeellisempi.

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Wikipediassa