Tämän elokuvan juoni lienee kaikille tuttu: Kun yksi parhaimmista Disney-pahiksista koskaan ryöstää 15 dalmatialaisen pentua, näiden vanhemmat lähtevät pelastusretkelle ja palaavat mukanaan yhteensä 99 pentua. :)

Dodie Smithin kirjaan perustuva tarina on kuvakieleltään paljon modernimpi kuin aikaisemmat Disney-elokuvat, vaikkei sitä nykyään välttämättä juuri pane merkille. Nykyaikaan sijoittuvalle tarinalle kehitettiin nykyaikaan paremmin sopiva tyyli ja, kuten runsaista ekstroista käy ilmi, se ei ollut itse Walt Disneyn mieleen. Toinen erikoinen piirre elokuvassa on se, että vaikka mukana ei ole kuin yksi varsinainen laulu, musiikki on kiinteä osa ääniraitaa ja johdattelee elokuvaa erinnomaisesti. Loppullinen tunnelma on musikaalimainen, ilman laulujakin.

Kaikkein parhainta elokuvassa on kuitenkin pahis, se ainoa ja oikea Cruella DeVill. :)

Koska kyseessä on (jälleen) juhlajulkaisu, mukaan mahtui iso kasa kiinnostavia ekstroja, kuten Walt Disneyn ja Dodie Smithin välistä kirjeenvaihtoa sekä paljon elokuvassa ollutta ja siitä leikattua musiikkia. Kun sekaan heittää vielä erinomaisen kuvan ja äänenlaadun, paketti tarjoaa paljon viihdykettä elokuvan ystävälle.

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Elokuva Wikipediassa

Kirja Wikipediassa