Mushishi sijoittuu rinnakkaistodellisuuteen, joka vaikuttaa muuten melkolailla samanlaiselta kuin omamme, mutta jossa elämää mutkistavat mushit, alkukantaiset elämän muodot, joiden vaikutus meidän tuntemaamme elämään on vähintäänkin kiinnostava. Mushit, jotka tekevät unista totta tai jotka syövät ääniä tai tuovat tai tuhoavat tasapainoa maailmassamme, voivat käydä ongelmallisiksi, joten mushishit, kirjaimellisesti mushi-mestarit, keräävät tietoa niistä ja siitä miten niiden kanssa kannattaa toimia. Mushishi seuraa yhden mushishin, maata kiertävän nuoren Ginkon, kohtaamisia erilaisten mushien kanssa.

Vaikka Ginko onkin sarjan keskipiste, itse tarinat keskittyvät kulloiseen mushiin ja siihen miten se vaikuttaa niihin ihmisiin, joiden keskuuteen se on asettunut. Tarinat sisältävät monia kauhutarinoiden elementtejä ja mushit ottavat yksinkertaisesti kummitusten ja hirviöiden sijan tarinassa. Monasti mushien uhrit oppivat kokemuksistaan jotain ja salamyhkäinen Ginko tuo usein mukanaan kaivattua perspektiiviä katsellessaan tapahtumia ulkopuolisen silmin.

Verkkaisesti liikkuva sarja sisältää kiinnostavia ideoita ja Ginko varsinkin on mielenkiintoinen hahmo, jonka salaperäinen menneisyys kiehtoo kovasti. Urushibaran piirrosjälki ei ole erityisen ihmeellistä, mutta keskivertoa kuitenkin. Mushien suunnittelu ainakin on kiinnostavammasta päästä. On vaikea sanoa jaksaako sarja kiinnostaa pitemmän päälle, mutta alku ainakin oli keskivertoa kiinnostavampi.

Wikipediassa

ANN:llä

JapanPopin arvostelu