Suomalaiseen toimintapeliin perustuva elokuva kertoo poliisietsivä Max Paynesta, joka on vaimon ja lapsensa murhan jälkeen kehittänyt pakkomielteen heidän murhansa selvittämisestä, vaikka se on tehnyt hallaa hänen uralleen. Kun Maxin epävirallisten tutkimustensa aikana kohtaama nuori nainen löytyy murhattuna, alkaa salaisuuksien vyyhti viimein avautua, mutta niiden takaa paljastuva totuus on kaikkea muuta kuin mukava.

Synkkä toimintaelokuva ei ollut paha, mutta ei liioin erityisen inspiroivakaan. Paikoitellen juoni tuntui vähän löyhätlä ja Max Paynea esittävä Mark Wahlberg olisi saanut tuoda hahmoon huomattavasti enemmän syvyyttä, sillä nyt hän jää kovin yksitahoiseksi. Elokuvan erikoisefektit sen sijaan olivat erinomaisia ja pidin kovasti siitä, että alussa esitetty yliluonnolliseen viittaava materiaali saa lopussa hyvinkin yllättävän käänteen.

DVD:n ekstrat sen sijaan jakoivat mielipiteeni täysin kahtia. Halvempi versio ei sisältänyt juurikaan ekstroja, mutta pidin kovasti Paynen vaimon tarinan kertovasta sarjakuvanovellista. Sen sijaan reality-tv:n tyyliin tehty making of- dokumentti nostatti karvat pystyyn ja pahasti.

Viralliset sivut

IMDb:ssä

Pelistä suomenkielisessä wikipediassa

Elokuvasta englanninkielisessä wikipediassa