Ishiyama jatkaa Grimmin veljesten satujen muokkaamista mangamuotoon. Tällä kertaa mukaan on mahtunut neljä tarinaa: Lumikki, Saapasjalkakissa, Sammakkokuningas ja Laulava, liekkuva leivonen (joka tunnetaan paremmin nimellä Kaunotar ja hirviö...).

Edelliseen kirjaan verrattuna kakkos-osassa ei ole varsinaisesti mitään uutta. Ishiyama jatkaa samalla linjalla kuin aloittikin ja tutut sadut kääntyvät shoujo-tyyliseksi mangaksi melko keveästi. Niinpä Lumikissa nuorin kääpiö rakastuu kauniiseen ihmistyttöön, mutta antaa hänen lähteä prinsin matkaan, koska kyseinen rakkaus on mahdoton, ja saapasjalkakissa on kissapoika, joka omaa mystisiä voimia pelkän puhetaidon lisäksi.

Omalla kohdalla on nyt täysi plankko mitä tulee alkuperäiseen tarinaan Laulava, liekkuva leivonen. En siis kuollaksenikaan muista kuinka paljon perus-tarina muuttui esim. Disneyn käsittelyssä, enkä siksi osaa sanoa onko Ishiyaman versio lähempänä alkuperäistä vai kauempana siitä. :p

Piirrosjälki on yhä kaunista ja kirjassa mukana olleet värilliset lisäsivut aivan mainio plussa. Kuva-asettelu on yhä ajoittain hieman sekavaa ja turhan tiukkaa, mutta eihän sitä kaikkea voi saada. :) Kirja käy hyvin kevyestä lukemisesta ja tarinoiden vertailu alkuperäisiin antaa lisähupia.