Kun uusi terminaattori-leffa pyörii teattereissa, päätin, että on aika katsoa uudelleen alkuperäinen. Ensimmäisenä on pakko mainita, että DVD:n widescreen-formaatti avasi joitakin elokuvan kohtauksia aivan uudella tavalla. Pan-scan ei todellakaan ole ollut paras ratkaisu näin visuaalisen elokuvan ollessa kyseessä.

Noin muuten elokuva oli sitä mitä muistinkin: aikamatka-tarina, jossa on muistettu jopa miettiä syy-seuraus -suhteita ja siinä sivussa ihan toimiva action-elokuva. Paketin lisämateriaali sisälsi joitakin yllätyksiä, kuten sen että Arskaa mietittiin alunperin sankarin osaan ja Lance Henriksenin oli tarkoitus esittää terminaattoria. Henk koht olen tyytyväinen, että tuosta suunnitelmasta luovuttiin, sillä se ei vain toimi ainakaan minun päässäni, vaikka kuinka olenkin Henriksen-fani.

IMDB:ssä

Ajatuksia

Aikamatkailu ja sen seuraamukset ovat olleet monasti esillä niin vakavammassa kuin kevyemmässä scifissä. Ajatus on vähintäänkin kiehtova ja vaikka en välttämättä haluaisi tietää omaa tulevaisuuttani, olisi mainiota päästä näkemään miten historia oikeasti on tapahtunut. Ajan olemus sinällään on kiinnostava, koska ajantaju voi vaihdella niin paljon. Onko tunti pitkä aika vai lyhyt riippuu hyvin paljon tilanteesta.