Kiinalaiseen balladiin perustuva tarina kertoo tytöstä, joka naamiotuu mieheksi ottaakseen isänsä paikan Kiinan keisarin armeijassa ja päätyy pelastamaan koko keisarikunnan.

Vaikkakin tarinaa on modernisoitu melkolailla, se on kiinnostava ja antaa nuorille naisille sekä roolimallin että ajattelemisen aihetta. Animaatio on hyvin tehtyä, muttei mieleen painuvaa, ja alkuperäiset ääninäyttelijät hyviä. Kaiken kaikkiaan siis hyvä elokuva.

Juhlajulkaisun erikoismateriaali sisälsi yllättävät paljon materiaalia juuri eri kieliversioiden tekemisestä, mikä johtunee siitä, että elokuvaa tehtäessä Kiinan markkinat olivat arka paikka aihepiirin takia ja siksi kiinankielisen julkaisun tekemiseen piti kiinnittää erityistä huomiota. Mainitsematta jää silti se, että esim. täällä Suomen markkinoilla tarvitaan sekä tekstitetty että päällepuhuttu versio, eikä kääntämisen kiemuroihin varsinaisesti paneuduta, mutta onpahan asia esillä kerrankin. Multikieliversio eräästä elokuvan laulusta, jossa laulun jokainen rivi on napattu eri kielisestä ääniraidasta, oli kieltämättä hauskaa kuunneltavaa, samoin kuin musavideo Jackie Chanista esittämässä samaa kappaletta sekä kantonin että mandariinin kiinaksi. :)

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa

IMDb:ssä

Alkuperäisestä runosta Wikipediassa