Toisen maailmansodan aikana Disneyn studio tyhjeni, kun osa animaattoreista kutsuttiin armeijaan ja jäljelle jääneet päätyivät osiksi propagandakoneistoa. Pitkiin elokuviin keskyttivä osasto pidettiin hengissä julkaisemalla kuusi musikaalista elokuvaa, jotka oli kasattu lyhyemmistä osista. Formaatti oli lainattu Fantasiasta, mutta sekä animaatio että musiikki oli huomattavasti vähemmän haasteellista.

Make Mine Music on kolmas näistä kokoelmista ja seuraa Saludos Amigosia ja The Three Caballerosia. Toisin kuin edeltäjänsä, Make Mine Music ei sisällä edes löyhää kehystarinaa vaan elokuvan kymmenen segmenttiä toimivat itsenäisinä tarinoina. Joitakin niistä, kuten Casey at the Bat ja Prokoviefin sovitukseen perustuva Peter and the Wolf, on myöhemmin esitetty ja julkaistu myös muissa yhteyksissä.

Kaiken kaikkiaan Make Mine Music on hauska kokoelma musikaalisia esityksiä. Elokuvan aloittava The Martins and the Coys kertoo humoristisen tarinan sukusodasta ja sen ironisesta lopusta, joka iski allekirjoittaneeseen ainakin, vaikka kyseinen osa onkin mitä ilmeisimmin poistettu ainakin USA:n julkaisuista siinä näkyvän runsaan aseiden käytön takia. Onneksi se on kuitenkin mukana Eurooppa-julkaisussa. Peter and the Wolf tuo mieleen lapsuuden päivät, jolloin Pekka ja susi tuli nähtyä kertaan jos toiseenkin, ja All the Cats Join In oli hauskan jatsahtava kappale kiinnostavalla piirustustyylillä, kun tarinaa piirtävä lyijykynä meinasi välillä pudota juhlivien nuorien tahdista.

Blue Bayou, Without You, Two Silhouttes ja  Johnny Fedore and Alice Blue Bonnet olivat hauskoja ja tunnelmallisia, vaikkakaan eivät erityisesti mieleen jääviä, kun taas on pakko myöntää, että Casey at the Bat ja The Whale Who Wanted to Sing at the Met eivät oikeastaan olleet minulle mieleen, vaikka jälkimmäinen myönnettävästi sisälsi varsin hyviä nappauksia oopperamaailmasta.

Make Mine Music ei sisällä yhtä säväyttävää animaatiota kuin Fantasia, mutta joitakin varsin kiinnostavia hetkiä kuitenkin. Myös teoksen musiikki on esikuvaansa kevyempää ja osaltaan siksi myös varsin päivittynyttä, mutta siitä huolimatta hauskaa kuunneltavaa. Lopputulos vetoaa varmasti ainakin musiikin ystäviin.

IMDB:ssa

Wikipediassa

Toinen mielipide