Charles Dickensin Oliver Twistin inspiroima tarina koiralauman adoptoimasta orvosta kissanpennusta, joka päätyy rikkaan pikkutytön lemmikiksi on aina ollut yksi suosikeistani Disneyn tuotannon joukossa, lähinnä musiikin takia. Ääninäyttelijöiden seassa on sellaisia muusikin lahjakkuuksia kuin Bette Midler ja Billy Joel, joita käytetään elokuvassa erinomaisesti. Niinpä elokuvan musiikki, aina aloituskappaleesta Once Upon a Time in New York City, Billy Joelin esittämään Why Should I Worry? ja Bette Midlerin Perfect Isn't Easy jäävät todella soimaan päähän elokuvan jälkeenkin. Lisäksi Dom DeLuisen äänittämä Fagin on yhtä aikaa sekä aito että karikatyyrinen ja hyvinkin hauska hahmo, joten what's not to like?

Noin muuten Oliver & Co. on melko uraa uurtava elokuva. Black Cauldronissa ja The Great Mouse Detectivessa ensimmäistä kertaa esiintyneet tietokone-efektit ovat ensi kertaa käytössä koko elokuvan läpi (vaikkei sitä kyllä huomaa...) ja elokuva oli Disneyltä paluu musikaalien maailmaan. Elokuvaa seurannut Little Mermaid oli Disneyn uuden sukupolven varsinainen sisäänmarssi, mutta ei Oliver & Co. ole mitenkään huono elokuva liioin.

Kuten tavallista, kun kyse ei ole 2-levyisestä juhlajulkaisusta, DVD:n ekstrat ovat hitusen laihan puoleiset. Mukana on vain kymmenen minuutin making off -dokumentti ja pari eläinaiheilla löyhästi elokuvaan sidottua lyhyttä piirroselokuvaa. Tämä on sääli, sillä olisin mieluusti kuullut enemmänkin elokuvan tekemisestä ja historiasta.

IMDb:ssä

Wikipediassa