Jo aikaisemmin mainitsemani Rescuers on siitä harvinainen Disney-elokuva, että sen lisäksi vain Fantasia on saanut jatko-osansa isolla kankaalle. Vaikka Disney nykyään tekeekin jatko-osan elokuvalle kuin elokuvalle, kaikki muut on julkaistu suoraan suoramyyntimarkkinoille.

Rescuers Down Under ei lisää paljonkaan ensimmäisen elokuvan pääparin Bernardin ja Biancan luonteisiin, mutta heidän suhteeseensa kyllä. Lisäksi Australiaan sijoittuvassa elokuvassa on mukana kokonainen kaarti uusia tuttavuuksia, joista John Candyn äänittämä Wilbur, ensimmäisen elokuvan Orville-lokin veli, on parhaimmasta päästä ainakin mitä komediaan tulee. Noin muuten tarina eläimille juttelevasta ja heitä auttelevasta pikkupojasta, joka joutuu vaikeuksiin ilkeän salametsästäjän kanssa, ei säväytä, mutta toimii.

DVD-julkaisu sen sijaan oli pettymys, sillä sen lisäksi, että ekstrat olivat (jälleen) köyhät, englanninkielisestä ääniraidasta uupui paikoitellen ääniä. Kun ottaa huomioon, että animaatiossa koko ääniraita pitää rakentaa nollasta eli mukana on vain aivan pakolliset äänet, puuttuvat osaset varmasti vaikeuttaisivat elokuvan tapahtumien ymmärtämistä. Minulle elokuva on jo tuttu vanhasta VHS-kokoelmasta, joten tarinan seuraamisessa ei ongelmia ollut, mutta kyllä ääniä jäi kaipaamaan siitä huolimatta.

IMDb:ssä

Wikipediassa