Jälleen yksi näytelmä luettu. :) Tämä projekti nopeutunee, kun pääsen romanttisten komedioiden ohitse. Ne kun eivät oikein ole minulle mieleen.

Comedy of Errors lienee pohja joka ikiselle Hollywood-komedialle, jossa huumori syntyy kaksosista ja heidän sekoittamisestaan keskenään (joskin Shakespeare itse pohjasi näytelmänsä roomalaisen Plautuksen komedioihin, joten ajatus oikeasti vanha kuin taivas). Shakespeare aloitti peräti kahdella kaksosparilla, jotka päätyvät erilleen syntyessään. Jotta kommelluksia syntyisi vielä lisää, heillä on vielä samat nimetkin: syrakuusalainen Antipholus ja hänen palvelijansa Dromio menevät sekaisin efesuslaisen Anipholuksen ja tämän palvelijan Dromion kanssa syrakuusalaisten saapuessa Efesukseen. Ja no, soppahan siitä syntyy.

Huumori tarinassa perustuu juuri erehdyksille, joten näytelmä on oivasti nimetty. Lisäksi seassa on paljon sanaleikkejä sekä ihan perinteistä slapstick-huumoria. Ihan maineensa arvoinen se lienee, jos sattuu komedioista pitämään, mutta kun ne ovat harvemmin allekirjoittaneen mieleen.

Wikipediassa