Tätä elokuvaa lähdettiin suoraan tekemään seikkailukomediana á la Indiana Jones, joten sen koko look&feel on eroaa melkolailla Disneyn muista elokuvista. Lopputulos on ihan mukiin menevä ja paikoitellen varsinkin hahmojen suhteen erittäin hauska seikkailu Atlantiksen kadonneen kaupungin löytämisestä.

Juonellisesti elokuvan kulku ei sisällä sen ihmeellisempiä yllätyksiä, mutta hahmot ja heidän väliset verbaaliset heitot korvaavat tuon puutteen suurimman osan aikaa. Itse Atlantis-tarun suhteen tarinan kirjoittajat ovat heittäneet tehosekoittimeen suurin piirtein joka ikisen Atlantis-teorian ikinä, joten lopputulos on varsinainen sekasoppa, josta asiaan vähänkään vihkiytynyt voi bongailla huvikseen eri teorioiden piirteitä. Elokuvan luonteeseen tosin sopii erinomaisesti se, ettei asiaa ole otettu liian vakavasti. Ainoa oikeasti vastakarvaan silittävä piirre on ajatus "alkukielestä", jonka puhuja pystyisi ymmärtämään mitä modernia kieltä tahansa. Kielet kun eivät vain toimi noin...

DVD oli noin muuten sitä mitä odottaisikin tällaiselta perusjulkaisulta, mutta yksi mammuttimainen puute siinä kuitenkin on. Elokuva on nimittäin alunperin kuvatta anamorphisessa widescreen formaatissa, mutta DVD:llä oli siitä pan/scan-versio eli pahimmillaan vaikuttavasta animaatiosta jäi puolet pois.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Disney'n sivuilla

Arvosteluita Rotten Tomatoes -sivustolla