Disney-elokuvien sarja jatkuu. :)

Eve Titusin Conan Doylen Sherlock Holmesista inspiraatiota saaneeseen lastenkirjasarjaan Basil of Baker Street perustuva elokuva kertoo Lontoon hiiristä. Kuningattaren juhlapäivän aattona koko kuningaskunta on vaarassa, kun rikollisnero Ratigan suunnittelee vallankaappausta ja vain etsivä nero Basil ystävineen voi pelastaa päivän ja kuningattaren.

Hauskoja hahmoja ja kohtauksia sisältävät tarina laukkaa läpi sumuisen Lontoon katujen ja on viihdyttävää katsottavaa niin nuoremmalle kuin vanhemmallekin väelle. Viimeksi mainittu kun voi nauttia sekä lukuisista viittauksista alkuperäiseen Sherlockiin että Vincent Pricen verrattomasta esityksestä elokuvan pahiksena, rikollisnero Rattiganina. Perinteitä kunnittaen elokuvan kaikin puolin kiinnostavin ja monisyisin hahmo kun on sen pahis, joka saakin kiitettävän paljon aikaa ruudulla.

The Great Mouse Detective on ensimmäisiä (muttei ensimmäinen...) animaatioelokuvia, joissa on käytetty hyväksi tietokoneanimaatiota, joten DVD:llä on mukana pienimuotoinen making of -dokumentti. Se on kuitenkin valitettavan lyhyt ja muita ekstroja ei juuri ole, jälleen kerran.

IMDb:ssa

Wikipediassa

Disneyn sivuilla

Fanisivut