Queer Spirits kokoaa yksien kansien väliin myyttejä kaikkialta maailmasta. Yhdistävä teema myyteissä on miesten välinen rakkaus. Sekaan mahtuu niin tuttuja klassisia myyttejä kuten Apollon ja Hyacinthuksen välinen tuhoon tuomittu rakkaus, kuin kauempaakin esiin tuotuja myyttejä. Kirja sisältää lisäksi runsaasti analyysia myyttien merkityksestä ja toiminnasta yhteisössä sekä niin persoonallisia kuin yhteiskunnallisia huomioita homoseksuaalisuudesta ja sen vaikutuksesta yksilön kehitykseen ja elämään. Kokonaisuus on kiinnostavaa luettavaa omasta seksuaalisuudesta huolimatta.

Kirjoittajasta Wikipediassa

Ajatuksia

Kirjaa lukiessa tuli aina aika ajoin kohdalle juttuja, jotka saivat ajattelemaan "mutta minäkin olen kokenut tuon" vaikka minusta nyt ei saa homoseksuaalia miestä millään muotilla. Tätä miettiessäni tuli esiin se, että osa kirjoittajan kuvaamista kokemuksista eivät johtuneet niinkään homoseksuaalisuudesta sellaisenaan vaan sen aiheuttamasta ulkopuolisuuden kokemuksesta. Ja, varsinkin kun on kyse nuorten teinien tiukoista klikeistä, ulkopuolinen voi olla muustakin syystä kuin seksuaalisuutensa takia. Missään nimessä en kiellä, etteivätkö homoseksuaalit koe asioita, joita kukaan muu ei voi kokea. Saman aikaisesti olisi kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kaikki heidän kokemansa ei missään nimessä ole pelkästään heidän "aluettaan". Tuo ulkopuolisuus on hyvä esimerkki: ryhmän ulkopuolella tietyssä kasvuvaiheessa voi joutua monellakin tapaa, joista seksuaalisuus on vain yksi. Siinä välissä kokemus on yhteinen, oli kyse sitten homoseksuaalista nuoresta miehestä tai heterotytöstä, joka on liian kiinnostunut kirjoista eikä välitä tarpeeksi muotivillityksistä.

Moni kirjoittajan kuvailema juttu tuntui oudolta myös siksi, että yhteisö, jossa hän kasvoi, oli luonteeltaan niin erilainen kuin mitä se on tänään, tai mitä täälläpäin maailmaa on koskaan ollut. Kirjaa lukiessa ja sitä miettiessä piti koko ajan pitää aika ja paikka mielessä, sillä useinkin kommentit ja myytit peilautuivat nimenomaan kirjoittajan lähtökulttuurin kautta, joka puolestaan on melkolailla erilainen kuin missään muualla. Sinällään tuo ei ole paha asia, sillä niinhän myytit aina muotoutuvat ja muuttuvat, niitä kertovan yhteisön näkökulmien ja tarpeiden mukaan. Silti huomasin kirjoittajalla pahan tavan olettaa, että kaikkialla maailmassa asiat ovat näin, mikä nyt ei tietenkään pidä paikkaansa.