Vuonna 1977 valmistunut elokuva, joka sisältää niin animaatiota kuin live-näyttelyäkin, kertoo orvosta Petestä, jonka animoitu lohikäärme Eliot pelastaa ilkeästä adoptioperheestä, jotka haluavat käyttää häntä orjatyövoimana. Elokuva seuraa Peten ja Eliotin seikkailuja, kun he etsivät Petelle parempaa elämää ja uutta perhettä. Mukaan mahtuu vielä parivaljakko vaeltavia noitatohtoreita, jotka haluavat tappaa Eliotin lohikäärmeen osien parantavien voimien takia.

Elokuva on hauska ja sisältää montakin vallan maniota hahmoa. Eliot itse, joka ei varsinaisesti puhu, mutta kyllä kommunikoi, on hellyyttävä otus koostaan huolimatta, ja noitatohtori apulaisineen on vallan hauska tapaus. Animaatio ja live-näyttely on onnistuttu juottamaan yhteen varsin mukavasti. Kaiken kaikkiaan kyse on hauskasta ja lämminhenkisestä seikkailusta koko perheelle.

IMDb:ssa

Wikipediassa

Viralliset sivut

Lisähuomio:

Yksi syy elokuvan hankkimiselle on se, että siitä on ollut suomi-julkaisu joskus ammoisina aikoina, jota katselin paljon muksuna. Oli jännää huomata, että melkein kaksituntista elokuvaa oli ilmeisesti lyhennetty niinä päivinä, sillä nyt mukaan mahtui joitakin kohtauksia, joita en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt.