Kevin Costnerin tähdittämä Waterworld kertoo tulevaisuuden maailmasta, jossa maa on peittynyt sulaneista mannerjäistä peräisin olevan veden alle ja ihmiskunnan rippeet elävät keinotekoisilla atolleilla. Costnerin esittämä nimetön hahmo on mutantti, jolla on kidukset ja kyky hengittää veden alla. Hän sekaantuu tahtomattaan ikivanhan tankkerin jäänteissä elävien smokerssien ja atollin ihmisten väliseen kamppailuun, jonka keskellä on pieni tyttö, jonka selässä olevan tatuoinnin sanotaan olevan kartta kuivalle maalle...

Mielestäni elokuva on mainettaan parempi, vaikka näkisin mielelläni sen alkuperäisen kolmituntisen leikkauksen. Joka tapauksessa, jos elokuvan katsoo vain tulevaisuuteen sijoittuvana action-leffana, se on ihan samalla tasolla kuin Mad Max ja itseasiassa sitä parempi mitä tulee lavasteiden tasoon ja juoneen. Elokuvassa on joitakin ihan kiinnostavia ajatuksia, joskin jotkin niistä eivät ihan ole tieteellisesti tuettavissa. Näistä ensimmäisenä tulee mieleen päähenkilön kidukset, jotka ovat aivan liian pienet erottaakseen tarpeeksi happea aikuisen ihmisen tarpeisiin. Lisäksi vaikka moni keuhkollinen maaeläin on palannut vesielämään, yksikään niistä ei ole saanut kiduksiaan takaisin. Kaikki merielämään uudelleen sopeutuneet maaeläinten jälkeläiset hengittävät yhä ilmaa ja vain hyvin harva alkukantainen muoto omaa sekä keuhkot että kidukset, joten päähenkilön kidukset viittaavat lähinnä geeniparanneltuun ihmiskuntaan.

Silti, ajatus kokonaan veden peittämästä maailmasta on kiehtova ja elokuvan esitys sellaisen maailman pinnalla elävästä yhteiskunnasta voisi ihan mahdollinen.

IMDb:ssä

Wikipediassa