Tulevaisuuden Britanniassa Skotlanti on jouduttu pistämään karanteeniin vuosikymmeniksi tuhoisan viruksen takia. Kun virus ilmestyy uudelleen ja satelliittikuvat todistavat, että eloonjääneitä on, lähetetään karaistunut joukko sotilaista etsimään parannuskeinoa karanteenialueelta, jossa omilleen jääneet ovat muodostaneet omia, alkukantaisempia, yhteisöjään.

Näin sikainfluenssan aikoina alkaa mennä siihen, että asiaan sen enempää tutustunutkin katsoja tietää kyllä, ettei noin suuren alueen karanteeni mitään virusta pysäyttäisi kuitenkaan. Lisäksi elokuvan aikana otti aikalailla päähän se, että koko ajan oletettiin karanteenialueelle jääneen tutkijaneron keksineen parannuskeinon, vaikka todennäköisempää oli, että jotkut harvat olivat olleet virukselle immuuneja. No, se osoittautui yhdeksi elokuvan juonen "jujuista", mutta varsin epäonnistuneeksi sellaiseksi, kun itse olin sitä tarjonnut ratkaisuna jo ensi minuuteilta. Ja ihmetytti kovasti myös missä Euroopan unioni ja muu maailma mahtoi olla koko jutun aikana, Punaisesta rististä, Amnesty Internationalista ym. puhumattakaan.

Mutta jos kaikki nuo (varsin isot...) aukot juonessa jättää huomiotta, elokuva oli...varsin keskinkertainen ja arvattava kauhukipale. Katsoihan sen mieluummin kuin selkäänsä otti ja kyllä se työpäivän jälkeen kelpasi aivojen paistamiseksi, mutta jaksan epäillä, että juuri innostun sitä katsomaan uudelleen.

IMDb:ssa

Wikipediassa