Jatko-osat eivät kovinkaan usein parane ensimmäisestä ja useammin alkavat pian huonontua ja valitettavasti Ice Age ei ole tästä poikkeus. Sarjan kolmas elokuva ei ole, varsinkaan aikuiselle, enää läheskään yhtä viihdyttävä kuin aikaisemmat elokuvat.

Elokuva on oikeastaan kaksi erillistä tarinaa, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa ja jotka on vain leikattu yhteen. Toisessa Mannyn ja Ellien lähestyvän perheenlisäyksen takia ulkopuoliseksi itsensä tunteva Sid varastaa kolme löytämäänsä dinosauruksen munaa. Lopputarina lieneekin jo tuosta asetelmasta melkolailla arvattavissa... Toisessa puolestaan vanha oravaystävämme Scrat törmää naispuoliseen oravaan Scratteen ja no, tämäkin tarina lienee jo kaikille tuttu. Myönnettävästi mukaan mahtuu hauskoja heittoja ja kekseliäitä kohtauksia ja peräti yksi uusi hahmo, joka on myönnettävästi ihan kiinnostava, mutta koko hommassa on jo kovasti sekä toiston että liiallisen yrittämisen makua. Ensimmäisen elokuvan kekseliäisyys pilkistää esiin vain parissa kohtauksessa.

Kaiken kaikkiaan DVD:n parasta antia olivat erikois-levyn sisältämät Scrat-lyhytelokuvat, joissa oli juuri sitä tuoreutta ja kekseliäisyyttä, jota varsinainen elokuva jäi kaipaamaan. Vanhojen tuttujen lisäksi mukana oli myös pari uutta lyhytelokuvaa, joita katsoi ihan mielellään.

IMDb:ssä