Nelosella joitakin viikkoja sitten alkanut sarja Dresden Files perustuu Jim Butcherin samannimiseen kirjasarjaan ja kertoo chicagolaisesta velhosta, Harry Dresdenistä, ja hänen seikkailuistaan.

En itse ole lukenut kirjoja, mutta tiedän, että tv-sarja eroaa niistä paikoitellen aikalailla. Butcher itse pitää tv-sarjaa rinnakkaisena tai vaihtoehtoisena todellisuutena ja tarkoitus ei olekaan seurata romaaneja sanasta sanaan. Mikä sopii minulle, sillä olen aina pitänyt juuri tuollaisesta tarinankerronnasta, ja tulen varmasti lukemaan kirjatkin, kunhan niin pitkälle pääsen. :)

Itse sarja on varsin mielenkiintoinen yhdistelmä hieman vesitettyä film noir -etsivätyyliä ja magiaa. Lopputulos ei ole paras sarja, jota olen koskaan seurannut, mutta aivan katsottava kuitenkin. Harry ja hänen aisaparinsa, kalloon vangittu velhon sielu nimeltä Bob, ovat sarjan näyttelijäkaartissa parasta ja heidän välistään kinastelua on hauska seurata. Murphy, chicagolaispoliisi, joka joutuu yleensä tekemään Harryn kanssa yhteistyötä, vaikkei tiedä magian olevan totta tai usko puoliinkaan Harryn tekemisistä, on puolestaan varsin kliseinen naispoliisihahmo, mutta täydentää kuvaa melko hyvin.

Kaiken kaikkiaan veikkaisin, että kirjat ovat tv-sarjaa persoonallisempia ja hauskempia, ja että olen onnekas siinä mielessä, että katsoin sarjan ensin, enkä siksi ole kovin pettynyt siihen, mutta ei sarja silti mitenkään paha ole.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Nelosella