Tim Burtonin tuottama ja Shane Ackerin ideoima sekä ohjaama animaatioelokuva pohjaa Ackerin lopputyönään tekemään kymmenen minuutin animaatioon ja kertoo joukosta kankaasta tehtyjä eläviä nukkeja, jotka koettavat selvitä apokaliptisessa maailmassa, jossa ei ole olemassa enää mitään muuta elämää. Tarinan edetessä vain selkiinsä piirretyilllä numeroilla tunnetuille nukeille alkaa selvitä mitä maailmassa on oikein tapahtunut, miten heidät on luotu ja mikä heidän paikkansa tässä uudessa maailmassa on.

Vaikka elokuva on animaatio, tämä on kyllä selkeästi enemmän aikuisten kuin lasten kamaa. Elokuva sisältää paljon symboliikkaa ja kyse ei ole vain seikkailuista. Taidokasta animaatiota tukee ammattitaitoisten ääninäyttelijöiden kaarti (mukana mm. Elijah Wood, Martin Landau ja Christopher Plummer) sekä Danny Elfmanin elokuvaa varten luomat musikaaliset teemat, joiden ympärille Deborah Lurie on rakentanut erinomaisen ääniraidan.

DVD:ssä minua erityisesti viehätti Ackerin alkuperäisen lyhytanimaation löytyminen ekstrojen joukosta, sillä oli hyvin kiinnostavaa nähdä mikä oli muuttunut ja mikä oli säilynyt tarinaa muokattaessa pidempään muotoon.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Focus Featuresin sivuilla