Disney'n vähemmän tunnettuista kokoelmajulkaisuista tämä oli viimeinen ja julkaistiin 1949. Mukaan mahtuu kaksi musiikilla maustettua tarinaa, joista toinen perustuu Kenneth Grahamen kirjaan Kaislikossa suhisee ja toinen puolestaan Wahington Irvingin Legend of Sleepy Hollow -nimiseen kirjaan. Ensimmäinen tarina herra Rupikonnasta ja hänen seikkailuistaan kaikenlaisten hullutusten parissa lienee kaikille suomalaisillekin tuttu. Disneyn versio ei juuri eroa muista vastaavista, joskin tyyli ja musiikki ovat hyvin Disneylle tyypillisiä.

Toinen tarina ei välttämättä ole Suomessa yhtä tunnettu kuin Yhdysvalloissa. Sleepy Hollow kertoo Ichabod Crane -nimisestä entisajan kyläkoulun opettajasta, joka pääsee kovasti kylän naisväen suosioon ja rakastuu kylän rikkaimpaan neitokaiseen. Kilpakosijan onnistuu viimein ajaa hänet tiehensä käyttämällä hyväksi Ichabodin taikauskoa ja uskottelemalla hänelle, että hänen perässään on päätön ratsumies, joka haluaa viedä hänen päänsä.

Itse pidin jälkimmäisestä enemmän, sillä olen aina pitänyt kyseisestä tarinasta, kun taas Rupikonna ei ole minusta ollenkaan sympaattinen hahmo. Pikemminkin haluan aina ravistaa jonkin sortin järkeä hänen itsekkääseen kaaliinsa... No, joka tapauksessa. Sleepy Hollow, joka on kummitustarina, on kerrottu humoristiseen Disney-tyyliin ja lopputulos on varsin mukavaa katsottavaa.

IMDb:ssä

Disneyn sivuilla

Wikipediassa