Love Stories for Dead People kerää osat 6-10 DC Vertigon  House of Mystery -sarjasta. Taustatietojen kannalta olisi ehkä ollut hyvä lukea osat 1-5 ensin, mutta onneksi kaiken tietäminen ei ole aivan pakollista tarinan seuraamisen kannalta.

House of Mystery -sarjan keskeisin hahmo on mielestäni itse talo, joka nimessäkin esiintyy. Gaimanin Sandman-sarjasta napattu talo on peräisin unten maailmasta ja oli aikoinaan Cainin koti. Nyt se on siirtynyt pois unista jonnekin muualle. Talossa toimivassa baarissa juomista maksetaan tarinoilla ja sieltä voi lähteä vasta, kun talo itse antaa luvan.

Useimmat Sandman-jatkot ovat olleet pettymyksiä, mutta tässä on oikeasti samaa henkeä kuin Gaimanin klassikossa. Eli kaikki ei ole itsestään selvää ja tarinat kääriytyvät tarinoiden sisään vyyhdeksi, jonka selvittäminen kerta istumalta ei ole niin helppoa kuin luulisi. Gaimanin viljelemiä viittauksia maailman tarustoon ja kirjallisuuteen ei tästä löydy aivan yhtä paljon, mutta jonnin verran kuitenkin ja kaikki hahmot ovat hyvin mietettyjä ja monipuolisia.

Eli kiinnostava sarja, jota voisinkin lukea enemmänkin.

Wikipediassa