Disneyn uusin koko illan animaatio on tehty vanhalle tekniikalla eli käsin maalaten tietokoneanimaation sijaan. Tarina pohjaa vanhaan satuun sammakoksi noidutusta prinssistä, jonka täytyy saada rakkauden suudelma prinsessalta voidakseen muuttua jälleen ihmiseksi. Tällä kertaa tarina sijoittuukin New Orleansiin. Maldonian prinssi Naveen saapuu kaupunkiin etsimään itselleen rikasta morsianta, koska hänen huiteleviin tapoihinsa kyllästyneet vanhemmat ovat sitoneet rahapussien nyörit, kunnes poika oppii läksynsä. Prinssi joutuu noitatohtorin kynsiin ja muutetaan sammakoksi, jotta noitatohtorin kätyri voi ottaa hänen paikkansa rikkaan perijättären sulhona. Tiana, omasta ravintolasta haaveileva nuori tyttö, törmää sammakkoprinssiin ystävänsä pukujuhlissa, jossa hän on paikalla myymässä leivonnaisia prinsessaksi pukeutuneena. Kun prinsessa, joka ei olekaan prinsessa, suutelee sammakkoa, hän muuttuu itsekin sammakoksi. Kaksikko päätyy soille ja lähtee suon asukkaisen auttamana etsimään apua suolla asuvalta hyvältä noidalta.

Eli Disney-tyyliin tarinaa on muokattu aikalailla alkuperäisestä inspiraatiosta. Myöskin Disney-tyyliin molempien päähahmojen on opittava läksynsä ennen kuin tarina voi loppua, joten Tiana opettaa Naveenille kovalla työllä ansaitun unelman merkityksen, kun taas Naveen opettaa Tianalle, että elämästä on muutakin kuin työtä työtä työtä.

Kaunis piirrosjälki todistaa, ettei käsin piirretyn animaation taito ole vielä ainakaan kadonnut minnekään. Lisäksi siinä on yhä tiettyä lämpöä, joka tietokoneanimaatioista vain tuntuu puuttuvan. Kun taustalla on New Orleans, musiikki tietenkin svengaa jatsin tahdissa oikein mukavasti, vaikka osa lauluista ei aivan istukaan tarinan kerrontaan. Lopputulos on paikkansa ansainnut Disney Klassikkojen sarjassa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut