Suosikki-kolmikkoni eli Tim Burton, Johnny Depp ja säveltäjä Danny Elfman ovat keränneet kasaan melkoisen tähtikaartin tukemaan melko uutta tulokasta Mia Wasikowskaa Lewis Carrolin Liisa Ihmemaassa -kirjoihin perustuvassa 3D-elokuvassa. Elokuva ei ole saanut parhaimpia arvioita, mutta itse pidin siitä suuresti. Mia on uskottava Liisa, Johnny Depp hauska hulluna hatuntekijänä ja Helena Bonham Carter mainio punaisena kuningattarena. Animaatio ja live action sulautuvat nykyään yhteen niin saumattomasti, että katsojan ei tarvitse kuin nauttia ja uusi 3D-teknologia pomppii oikeasti kankaalta. Tosin 3D-lasit sitten taas ovat yhä epämukavia ja hieman häiritseviä kapistuksia, mutta minkäs sille teet.

Verrattuna useimpiin Liisa Ihmemaassa -elokuviin Burtonin versio eroaa edukseen sikäli, että hän koettaa kertoa selkeän tarinan sen sijaan, että tapahtumat vain seuraisivat toisiaan ilman sen ihmeempää jatkuvuutta. Myös Deppin hullu hatuntekijä ei ole vain hullu, vaan myös ihminen, jonka hulluudelle on selkeä ja traaginen syy. Niinpä tämä versio on monin tavoin syvällisempi kuin aikaisemmat. Loppujen lopuksi itse tarina ei ole sen ihmeellisempi kuin perinteinen "pelasta vieras maailma ja kasva samalla aikuiseksi", mutta Burtonin tarinankerrontataidoilla ja Carrollin oudossa maailmassa tästäkin saa yllättävän paljon irti.

Näin lopuksi on pakko vielä myöntää, että niin paljon kuin olenkin Johnny Depp -fani ja niin hyvin kun hän hatuntekijänsä on rakentanut, Carrollin hahmoista yksi on aina ollut minun mielestäni yli muiden ja niin on yhä: Irvikissaa ei ole voittanutta, varsinkaan kun äänenä on aina yhtä mainio Stephen Fry.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut