Pääsin viimein niin pitkälle, että aloitin Butcherin Dresden Files -sarjan lukemisen. Sarja nousi huomiooni alunperin nettifandomien kautta ja siihen perustuva tv-sarja tuli myös katsottua alkuvuodesta, mutta kirjasarja oli vielä korkkaamatta, vaikka teoksia löytyy nykyään jo peräti kaksitoista kappaletta ja uusin on tulossa tänä syksynä.

Perusasetelma on melkolailla sama kun tv-sarjassakin: Harry Dresden on yksityisetsivä/velho, joka auttaa ihmisiä ja Chicagon poliisia yliluonnollisten ongelmien ratkaisemisessa. Apunaan hänellä on Bob, joka kirjasarjassa ei ole kalloonsa kahlittu kuolleen velhon sielu, vaan vuosisatoja vanha henki. Lisäksi Harryllä on valtava kissa nimeltä Mister ja volkkarikupla nimeltä Blue Beetle.

Tässä sarjan ensimmäisessä kirjassa Harryn poliisiystävä Karrin Murphy pyytää hänen apuaan raa'an taikuudella tehdyn kaksoismurhan ratkaisemisessa. Ennen kuin Harry tietää mitä tapahtui, hän on sekaantunut mafiamiehiin ja ihmisiä tappava velho on valinnut hänet seuraavaksi uhrikseen.

Kirja on kepeästi ja sujuvasti kirjoitettu ja Dresdenin maailma tarkasti ajateltu. Kirjoittaja on selkeästi miettinyt miten magia hänen luomassaan maailmassa toimii ja minkä muodon ja aseman eri myyttiset hahmot siinä saavat. Taikuudelle on omat sääntönsä ja oma yhteisönsä, joka vahtii, että sääntöjä myös noudatetaan. Tarkkaan mietityssä maailmassa pitkä kirjasarja toimii ilman sääntötarkistuksia myöhemmässä vaiheessa ja pysyy loogisena. Kirjan ensimmäisen persoonan kertojaääni toimii hyvin vanhalla film noir -dekkariperinteellä ja kirjoitustyyli on hauska ja helppolukuinen. Kyseessä on siis hyvinkin luettava ja kiinnostava sarja, jota varmasti jaksan seurata pidemmällekin (mikä on hyvä, sillä pöydällä odottavat kolme seuraavaa kirjaa ).