Suomenkielelläkin julkaistun Lament of the Lamb -mangan tekijän toinen sarja, Kurogane, sijoittuu samuraiden aikaan. Tarinan sankari, Jintetsu, on joutunut vainon kohteeksi tapettuaan isänsä murhaajan. Hänen saa kiinni lauma koiria, jotka tappavat hänet, mutta onni tuo paikalle Genkichin, miekastaan luopuneen samurain, joka on nero länsimaisten koneiden ym. kanssa. Genkichi luo Jintetsulle uuden kyborgiruumiin ja antaa hänelle puhuvan miekan korvaamaan Jintetsun menetetyn äänen.

Ainakaan tässä ensimmäisessä kirjassa ei ollut mitään kattavampaa juonta, vaan tarinat kertovat Jintetsun vaelluksesta ympäri Japania ja hänen matkoillaan kohtaamista seikkailuistaan. Hänen isänsä murha on kostettu jo ensimmäisen kirjan puoliväliin mentäessä, kun Jintetsu palaa kotikyläänsä tarkistamaan miten hänen lapsuuden rakastetullaan menee ja saa tietää, kuka varsinaisesti oli murhan takana.

Toumen kynänjälki on erittäin mukavaa katsottavaa. Hänen hahmonsa liikkuvat luontevasti ja hän onnistuu tuomaan ilmettä päähahmoonsa erinomaisesti ruumiin kielen kautta, kun hänen kasvojaan peittää metallinen naamio.

Kurogane on kevyemmästä päästä juonellisesti, mutta ensimmäisen kirjan pohjalta silti varsin kiinnostava.

Wikipediassa

Manga News Network

Toume Wikipediassa