Discovery Science -kanavalla esitetty kaksiosainen dokumentti sekoittaa tiedettä ja tarinankerrontaa kertoessaan mitä voisi tapahtua, jos maahan iskisi toistamiseen yhtä suuri komeetta kuin se, joka tuhosi dinosaurukset. Ensimmäinen osa kertoo mitä voisi tapahtua juuri ennen ja iskun aikana, toinen taas miettii miten elämä jatkuisi sen jälkeen.

Tapahtumien dramatisointi toimii ihan hyvin ja tekee dokumentista varmasti kiinnostavamman sellaisille katsojille, joita kuiva tieteellinen keskustelu ei kiinnosta yhtä paljon. Dramatisoinnin näyttelijäsuoritukset ovat myös ihan kohtuullisia. Saman aikaisesti dramatisointi on kuitenkin myös varsin siloteltua ja siitä on jätetty paljon todellisen tilanteen todennäköisesti sisältämästä tragediasta pois. Asioihin kyllä viitataan, mutta niitä ei varsinaisesti käsitellä.

Dokumentti keskittyy siihen mitä ihmiselle tapahtuisi, joten kasveja ja eläimiä käsitellään vain siinä mielessä miten niiden kohtalo vaikuttaisi ihmisen kohtaloon maailmassa. Dokumentti ei paljoa ota kantaa siihen minkälainen ihmisyhteisö tai yhteisöt maailmaan mahtaisi syntyä tuollaisen katastrofin jäljiltä. Oletus on, että lajimme selviäisi hengissä, mutta sen pidemmälle  asiaa ei juuri spekuloida.

Dokumentti on sekoitus tietopohjaista jossittelua, täyttä arvailua ja tarinankerrontaa. Vaikka aihe on kiinnostava ja toteutus ihan ok, olisin itse kuitenkin kaivannut enemmän todellista faktaa kaiken fiktion keskelle.

Dokumentista Big pondin sivuilla