National Geographic -kanavan esittämä dokumentti Killer Leopards tuo esiin klassisen tilanteen, jossa yhden eläinlajin leviäminen saa aikaan ristiriitatilanteen alueen vanhan asukin kanssa. Tällä kertaa tunkeutujat ovat vain ihmisiä ja aluettaan puolustavat eläimet leopardeja.

Intiassa väestön nopea kasvu on saanut aikaan sen, että leopardien elintila on vähentynyt huomattavasti. Valitettavasti tämä on johtanut myös siihen, että jotkin leopardi-yksilöt ovat siirtyneet ihmissyöjiksi. Tämä luonnollisesti aiheuttaa ongelmia paikallisen väestön kanssa, jotka metsästävät kaikkia leopardeja yhden aiheuttaessa ongelmia, vähentäen jo entuudestaan uhanalaisten eläinten määrää.

Dokumentti otti kiinnostavan neutraalisti kantaa asiaan niin ihmisväestön kuin leopardienkin kannalta. Mukana oli sekä leopardin hyökkäyksen kohteiksi joutuneita että eläimiä metsästäviä että niitä tutkivia ihmisiä ja dokumentissa esiteltiin myös mitä vaihtoehtoisia toimia (kuten siirtoja) leopardien suojelemiseksi käytetään. Vaikka eläintensuojelijana en mieluusti näe uhanalaisia eläimiä tapettavan, ymmärrän kyllä paikallisen väestön reaktiot, kun isot kissaeläimet alkavat metsästää lapsia. Toivoisin vain kovasti, että tilanteeseen löytyisi ratkaisu, joka sallisi ihmisten ja kissaeläinten elää yhdessä.