Murmutin, kun sarjan US-versio tuli, että haluaisin nähdä alkuperäisen brittiversion, jossa Patrick Steward esittää pääosaa. No, onnistuin sitten nappaamaan yhden osan, kun melkein kaikki Welhon maksukanavat olivat jonkin aikaa kaikkien katsottavissa.

Eli alkuasetus on sama: Stewardin esittämä Ian Hood on valtion leivissä oleva tiedemies, joka ratkoo tilanteita, joissa looginen selitys vaatii vähän etsimistä. Hänen turvanaan on naispuolinen agentti, joka ei aina meinaa pysyä tiedemiehen perässä. Stewardin Hood ei ole läheskään niin omalaatuinen kuin aisaparinsa Yhdysvalloissa, mutta aivan yhtä nopea hoksottimistaan. Selkein ero brittiversion ja US-version välillä on se, että brittiläiseen tyyliin kaikki ei ole aivan yhtä siloitellun oloista kuin rapakon toisella puolen.

Näkemäni jakso oli juoneltaan sama kuin yksi US-jaksoistakin, mikä lisäsi kahden eri version vertailun iloja. Toisaalta brittiversio on puolitoistatuntinen, kun US-versio on vajaan tunnin, joten mukaan mahtui juonenkäänteitä, jotka aikaisemmin näkemässäni oli iloisesti vedetty suoriksi. Yleisesti ottaen kumpikin sarja on hyvä, mutta ne ovat selkeästi erilaisia, vaikka perusasetelma ja paikoitellen jopa jaksojen juonet ovatkin samat. Niinpä katsomiskokemusta ei mielestäni yhtään haitannut se, että olin jo nähnyt toisen version tarinasta.

IMDb:ssä

Wikipediassa