Jatko-osa ensimmäiseen Hellboy-elokuvaan jatkaa suurinpiirtein siitä mihin ensimmäinen loppui ja suurin osa ensimmäisen elokuvan näyttelijöistä palaa rooleihinsa. Toinen elokuva on monin tavoin ensimmäistä monimutkaisempi. Mukana on moninkerroin enemmän erilaisia otuksia, taistelut ovat suuruusluokaltaan aivan toista maata ja elokuvan kaikki hahmot kasvavat aivan eri tavalla kuin ensimmäisessä elokuvassa. Tämä kaikki johtaa siihen, että elokuvan varsinainen pääjuoni jää jalkoihin ja onkin hyvin suorasukainen ja ennalta arvattavissa. Vaikka jatko-osa onkin visuaalisesti ensimmäistä hienompi, ensimmäisen elokuvan juoni oli minusta toimivampi ja pidin siitä enemmän.

Siinä missä ensimmäinen elokuva oli minusta varsin sopiva sekoitus huumoria, toimintaa ja varsinaista juonta, tässä toisessa tuntuu olevan ainakin omaan makuuni hieman liikaakin kaikenlaista uutta ja hienoa. Del Toro on kieltämättä yksi tämän hetken kiinnostavimmista ohjaajista ja varsinkin hänen kummajaisensa ovat aivan uskomattomia, mutta kaipaisin varsinaiseen juoneen enemmän syvyyttä. Tässä tapauksessa hahmojen kehitys ja muutokset pohjautuivat pitkälti sivujuoniin, joten paikoitellen pääjuoni jää kokonaan unohduksiin.

Vaikka en pitänytkään elokuvasta yhtä paljon kuin ensimmäisestä, on se silti aivan katsottava ja del Toron kummajaiset ovat kiinnostavia. Kaksois-DVD:n ektrat olivat myös kiinnostavia ja kommenttiraita paikoitellen hyvinkin hauskaa kuunneltavaa.

IMDb:ssä

Viralliset sivut

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa