Tarinan kronologian kannalta Human-Error Processor sijoittuu alkuperäisen Ghost in the Shell-mangan jälkeen, mutta ennen GitS 2: Man-Machine Interface -mangaa. Julkaisukronologiassa se sijoittuu GitS2:n jälkeen, sillä Human-Error Processorin sisältämät neljä tarinaa jätettiin alunperin pois Man-Machine Interfacesta. Tarinallisesti kirjassa ei ole mitään erityisen uutta. Kusanagi on jättänyt osasto 9:n ja toimii freelancerina, mutta ajoittain hänen ja osasto 9:n tiet kohtaavat. Sillä välin tarinan pääpaino on siirtynyt Batoun ja Togusan kannettavaksi. Osasto 9:llä riittää yhä tekemistä kaikenlaisten poliittisten juonien kanssa.

Verrattuna ensimmäiseen kirjaan, tämä kirja on hitusen vakavampi, vaikka huumoria viljellään yhä enemmän kuin animessa. Myös Shirow'n piirrostyyli on muuttunut jonkin verran, vaikka kirjassa tavoitellaankin samaa tyyliä kuin aikaisemmassa teoksessa. Minua muutos ei henkilökohtaisesti haittaa, koska myös tarinassa on selkeä muutoskohta Kusanagin jäädessä pois keskipisteestä.

Human-Error Processorissa ei varsinaisesti ole mitään uutta, vaikka aikaisemmin sivuasemassa olevat hahmot saavatkin nyt jonkin verran lisää syvyyttä. Silti, onhan se ihan kiva lisä sarjaan, josta jo pidän.

Wikipediassa