Sainpahan viimeinkin luettua Dark Metron viimeisenkin osan. Hitusen kahta ensimmäistä kirjaa lyhyempi kirja alkaa samantyylisenä kuin aikaisemmatkin. Saamme tietää hitusen lisää Seiyan menneisyydestä ja kahdessa ensimmäisessä kirjassa alkanut teema Seiyan avuttomuuden tunteesta hänen yrittäessään (omasta mielestään) turhaan puolustaa eläviä kuolleiden henkiä vastaan jatkuu. Viimein kirjan kliimaksissa juuri tämä tunne saa Seiyan rikkomaan sääntöjä, joita hän on luvannut noudattaa, vaikka tietääkin seuraamukset...

Kokonaisuutena Dark Metro ei ole hassumpi. Varsinaista hahmokehitystä tapahtuu vain Seiyan suhteen, sillä sarjan muut hahmot ovat tarinasta toiseen vaihtuvia, eikä heihin paria poikkeusta lukuunottamatta pääse sen enempää tutustumaan. Kun ottaa huomioon, että suurimman osan aikaa Seiya itse hiiviskelee varjoissa ja kulisseissa ja ilmestyy paikalle aivan viime hetkellä, hänen kehityksensä on itse asiassa onnistuttu kuvaamaan varsin hyvin.

Lopputulos on siis ihan kelvollinen kokonaisuus, joka olisi voinut pitempänä käydä varsin tylsäksi ja itseään toistavaksi, mutta toimii tämän mittaisena oikein hyvin.