National Geographic Channel -kanavalla esitetty dokumentti ei tosiasiassa kerro muinaisen Egyptin yhdestä tunnetuimmista kuningattarista, vaan hänen maailmankuulusta patsaastaan. Patsaan löysy saksalainen arkeologi Ludwig Borchardt vuonna 1912, jonka huhujen onnistui livauttaa se egyptiläisten viranomaisten ohitse vilpillä. Sen jälkeen patsas on pysynyt Saksassa siitä huolimatta, että Egyptin valtio on koettanut saada Saksaan palauttamaan patsaan jo alkumetreiltä asti.

Draamadokumentin muodossa toteutettu dokumentin alku pohjaa pitkälti jonkin aikaa sitten löydettyihin Borchardtin ja hänen vaimonsa väliseen kirjeenvaihtoon. Sen sijaan patsaan vaiheita natsi-Saksassa on huomattavasti vaikeampi selvittää. Myös patsaan autentisuudesta on ollut kiistelyä, mutta kyseiset epäilyt on sittemmin todistettu vääriksi. Kaikkein kiinnostavin osa dokumenttia koski patsaalle 2006 tehtyä CT-tutkimusta, joka paljasti, että patsaan sisäosan kivinen ydin esitti samaa naista, mutta vanhempana ja ajan merkitsemänä. Toisin kuin kaunis ulkokuori, joka on rakennettu kiviytimen ympärille, sisemmän patsaan kasvoilla on ryppyjä ja virheitä. Mitä kaikkea tämä kertoo patsaan tekijästä, Thutmoseksesta, sekä Nefertitistä, hänen miehestään faarao Ankhenatenista ja heidän kulttuuristaan onkin kiinnostava keskustelun aihe.

Kiinnostavaa on myös se, miten yhdestä esineestä on muodostunut kahdelle hyvinkin erilaiselle kulttuurille hyvin merkittävä symboli. Niin viehättävä kuin patsas onkin, se on silti vain patsas, mutta sen enempää egyptiläiset kuin saksalaisetkaan eivät ajattele asiaa näin. Kiinnostava dokumentti valoitti hyvin sekä historiallisesti että nykypäivänä erittäin tärkeän esineen historiaa.